Importància de l’adopció d’animals domèstics

L’abandonament és el primer obstacle de benestar dels animals de companyia del nostre país. Segons la Fundació Affinity, la xifra és cada vegada més elevada i preocupant. Els principals motius d’abandonament són les camades indesitjades(15,3%), seguit del fi de temporada de caça (12,6%), el comportament problemàtic de l’animal (10,8%), els factors econòmics (10,7%), la pèrdua de l’interès per l’animal (9,8%) i per últim, el canvi de domicili (8,9%).

Per prevenir el problema és clau reflexionar abans d’incorporar un animal de companyia, i sobretot demanar informació. Malauradament, és molt comú la desinformació i no tenir en compte l’estil de vida de la persona.

A més, s’ha d’esterilitzar l’animal per evitar camades indesitjades i educar l’animal per millorar el seu comportament. Totes aquestes pautes no se solen seguir i per tant, provoquen incomprensió de les necessitats comportament de l’animal, i dóna lloc a una mala decisió, l’abandonament.

Per sort, l’adopció és una alternativa que ens beneficia a tots: família, protectora i l’animal. Amb aquest acte solidari no només contribueixes a salvar l’animal que compartirà la vida amb tu sinó que, brindes la possibilitat a què un altre animal sigui recollit. Gràcies a l’adopció aconseguim:

  • Una nova oportunitat per l’animat abandonat.
  • Reducció de la saturació de refugis.
  • Millores les condicions dels animals.
  • És bo per la teva salut: no només millora l’estat d’ànim sinó que també fan més saludables els nostres hàbits.
  • Reducció de la xifra de maltractament.
  • És la via més econòmica.

L’objectiu és que la societat avanci a una millor consciència sobre la responsabilitat que tenim cap als animals i el compromís que requereix conviure amb ells. Ja que, la majoria d’adopcions es fan gràcies a la sensibilització de la causa i per col·laborar amb la protectora. Si existeix una manera de reduir la xifra d’animals abandonats, és aquesta. L’única opció per a ells pot ser la millor opció per tu.